Veterinärklinik sedan 1990

Per Josefsson har varit veterinär sedan 1981 och är djurslagsspecialiserad på hund och katt. Per har lång erfarenhet av arbete med djursjukvård och har bl.a arbetat flera år på djursjukhuset i Malmö. Hans specialområde är ortopedi och kirurgi. Han startade Vesslarp Veterinärklinik med sin fru Miki Asai Josefsson år 1990. Miki är leg. djurskötare med erfarenhet från djursjukhuset i Helsingborg och specialutbildad narkossköterska. På kliniken jobbar även ibland deras dotter Malin Josefsson, även hon utexaminerad veterinär från SLU Uppsala.

Per “Pelle” Josefsson

Miki Asai Josefsson

Malin Josefsson

Avel och tävling

Per är på sin fritid  aktivt inom brukshundsporten. Han har tävlat ett flertal hundar till bruksprovschampion och har med sin senaste schäferhane deltagit på två SM i rad i skyddshundsgruppen. Miki tillsammans med familjen bedriver uppfödning av fälttävlanshästar och Malin ingår i det svenska fälttävlanslandslaget som bl.a. tog EM brons 2021. Tillsammans driver de också Kennel Asai med avel av såväl schäfer som japansk shiba.

Hemsida: Kennel Asai

Hemsida: Vhorses.se

Hemsida: MJ Eventing

Vår personal

Vår personal är utbildade, legitimerade djursjukvårdare och djursjukvårdare nivå 2 . Då vi är en klinik med kompetens inom många olika områden har även vår personal genom åren samlat på sig en bred erfarenhet. Vi jobbar kontinuerligt med vidareutbildning i form av kurser och inhämtar även information från våra leverantörer.

Anette Pettersson
Biomedicinsk analytiker
Leg. djursjukvårdare
Vesslarp sedan 1993

Tina Lindblad
Djursjukvårdare, nivå 2

Therese Nilsson
Djursjukvårdare, nivå 2